digital workspace

wat is een Digital WorkSpace (DWS)?

Voor het digitale tijdperk had iedereen bij een bedrijf een fysieke werkplek. Die plek was voorzien van de juiste gereedschappen, instructies, organisatie en natuurlijk een medewerker. De combinatie van deze ingrediënten leverde waarde voor het bedrijf.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 80 procent van de bedrijven (nog) niet nadenkt over een DWS. Een eenvoudige rekensom leert ons dat dus 20 procent van de bedrijven wel op een of andere manier bezig is met het nadenken of ontwikkelen van een Digital WorkSpace. Wij leren je graag hoe ook jouw organisatie een DWS kan worden en begeleiden je bij elke stap.

mens, organisatie en technologie in harmonie

Om te zorgen dat jouw organisatie aan de slag gaat met het ontwikkelen van een Digital WorkSpace, is het noodzakelijk dat er een balans is tussen drie onderdelen. Mens, Organisatie en Technologie. Ieder van deze onderdelen vraagt specifieke aandacht. work21 begeleid je bij het maken van de juiste keuzes voor je organisatie.

meer?

Voor vragen of meer informatie over de Digital WorkSpace aanpak kan je contact opnemen met Bas Krikke.

Case

Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap – Digituinen

Klik hier om de case te bekijken.
Klik hier om de case in te klappen.

work21 was nauw betrokken bij de opzet en de uitvoering van het Digituinen programma. Dit programma was de opvolger van “Het Nieuwe Werken” programma bij OCW. Medewerkers van work21 begeleidden zowel directies, teams als medewerkers bij thema’s als: leidinggeven aan een leeg kantoor, je werk organiseren volgens TPAW (Tijd-, Plaats-, Apparaat-onafhankelijk werken), Slim Vergaderen, leefregels en werkafspraken maken.

aanpak

De digitale vaardigheid van medewerkers werd vergroot door de inzet van vier onderdelen:

  • communicatie en samenwerking (o.a. Lync)
  • digivaardig (Office, typevaardigheid)
  • papierloos vergaderen
  • succesvol tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken

 

Alle trainingen vonden plaats in workshopvorm en waren aangepast aan de opleidingsbehoefte van het team, de individuele medewerkers en managers.

probleemstelling

De Rijksoverheid werkt in 2017 volledig digitaal. Dit betekent dat ook medewerkers van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur geconfronteerd worden met steeds meer programma’s, apparaten en systemen. Om medewerkers voor te bereiden op dit volledig digitaal werken en hen te trainen in digitale vaardigheden, verzorgde work21 tien kortdurende trainingen. 

conclusie

OCW heeft nu niet alleen een kantoor ingericht volgens de filosofie van het HNW. De medewerkers zijn, na het volgen van de trainingen 100% digivaardig. Ook leerden de medewerkers hoe zij effectief kunnen communiceren en samenwerken met gebruikmaking van Lync en Outlook. Bovendien leerden zij in de workshop ‘papierloos vergaderen’ hoe zij effectief en efficient kunnen vergaderen zonder gebruikmaking van papier.

Gerelateerde blogposts

Ons persoonlijk leren kennen of volgen? work21 heeft op dit moment dertien vaste medewerkers.
Wij werken regelmatig samen met partners wanneer wij je op deze manier beter van dienst kunnen zijn. Maak kennis met ons team, lees ons blog, of volg ons op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram.
Maak je liever persoonlijk kennis? Koffie, thee of water met ons drinken kan natuurlijk ook!

organisaties waar wij voor werken

adoptie van nieuwe technologie
begeleiding naar slim werken en organiseren
adoptie van Microsoft producten
programmamanagement Office365
begeleiding naar slim werken en organiseren
adoptie van Office365
slim samenwerken met digitale middelen
transitie naar de digitale rechtspraak
slim samenwerken met digitale middelen
programma opzet en uitvoering digituinen